Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đilas: Nema produžetka roka za most

    Nezvanične najave da kineski izvođači žele da se produži rok za završetak mosta Zemun-Borča, koji je planiran za oktobar 2014. godine, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ocenjuje kao – neprihvatljivim.

    Most mora da se završi do kraja 2014, u skladu sa ugovorom, naglasio je Đilas posle obilaska gradilišta na toj saobraćajnici i dodao da je još godinu i nešto dana dovoljno da se posao završi.

    Projekat izgradnje mosta vredan je 260 miliona dolara i očekujem da oni kojima je ukazano poverenje da dobiju posao direktnim dogovorom dve države, i danas dobijaju nove poslove u Srbiji, pokažu visok stepen odgvornosti i učine sve da završe most na vreme, rekao je Đilas.

    On je rekao da neće biti raskida ugovora sa izvođačima radova na izgradnji mosta Zemun-Borča u slučaju neispunjenja ugovorenih rokova, kao i da su tačno određeni penali u slučaju kašnjenja.

    Svakom izvođaču je lakše da produži rokove. Malo mu je jeftinije, može više da zaradi, ali za nas je to apsolutno neprihvatljivo i krajem sledeće godine moraju prvi automobili da prelaze preko ovog mosta, rekao je Đilas.

    Đilas je rekao da je začuđen da radove na izgradnji mosta nije obišao i generalni direktor kineske kompanije, jer bi mu direktno rekao da je odlaganje roka završetka mosta neprihvatljivo za grad Beograd i Srbiju koji su ispunili sve obaveze.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE