Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jat baš poleteo pred spajanje sa Etihadom

    Jat Airways je u prvih 15 dana avgusta prevezao sto hiljada putnika, rekao je v.d. direktora Jata Velibor Vukašinović, dodajući da još ne može da precizira kada će se završiti proces spajanja sa Etihadom.

    U julu smo prevezli oko 187.000 putnika, a u prvih 15 dana u avgustu 100.000 putnika, precizirao je Vukašinović u izjavi Tanjugu i dodao da Jat tokom ovog i proteklog meseca nije otkazao nijedan let.

    Istovremeno, kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) saopštila je da je u subotu zabeležen najveći obim vazdušnog saobraćaja u jugoistočnoj Evropi u poslednje dve godine i po broju operacija.

    Vukašinović je naveo da je situacija u Jatu sada znatno bolja nego kada je on stupio na dužnost, podsetivšu da je sadašnje rukovodstvo kompanije zateklo samo četiri ispravna aviona, a da sada Jat raspolaže sa ukupno 15 aviona.

    Kada je u pitanju procesu spajanje s Etihadom, Vukašinović je naveo da ne može da precizira kada će do toga doći, jer se, kako je naglasio, prvo moraju zadovoljiti regulatorni uslovi iz sporazuma.

    Mediji su ranije objavili da će se avioni Jata prizemljiti, a da će nova avikompanija Air Serbia početi rad 1. oktobra, a nedavno je izašlo u javnost da Etihad Airways planira da već 1. septembra preuzme upravljanje srpskom nacionalnom aviokompanijom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE