Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako uštedeti na troškovima tekućih računa i karticama?

    Racionalnim izborom usluge banke građani godišnje mogu da uštede i do 6.000 dinara, koliko bi u pojedinim slučajevima izdvojili za razne naknade. Najveća ušteda je na troškovima za tekući, ali i kod korišćenja kartica.

    Najniži trošak održavanja računa iznosi stotinak dinara, najviši i do 529 dinara, koliko iznosi paket koji podrazumeva veliki broj usluga, od korišćenja nekoliko kreditnih kartica, čekova, putnog osiguranja, trajnog naloga, kao i različito praćenje promena na računu preko interneta i mobilnog telefona.

    Pravilo je, što više usluga, to je veća cena. Ali, samo u slučaju da se koristite, onda se isplate. Racionalnost je ono što građanina treba da vodi, ali i potreba.

    Ako svakog meseca plaća određeni račun, vrlo lako se dolazi do zaključka da je najjeftinija usluga za njega elektronsko bankarstvo ili trajni nalog, nasuprot tome da mesečno plaća ove usluge na šalterima.

    Jer, po nalogu u banci on mora da izdvoji pedesetak dinara. A ova usluga uz trošak osnovnog računa izađe oko 200 dinara.

    Ako želite da plaćate trajnim nalogom, povoljnije je ako tu uslugu odmah uključite u paket, koji može da uključi i jednu ili više kartica, kažu u Societe generale banci.

    Paketi treba da pruže maksimalnu korist i minimalni trošak. Problem nastaje kada klijentima određena usluga ne treba pa se postavlja pitanje opravdanosti paketa, ukazuje direktor za poslovanje za stanovništvom Sberbanke Petar Grujić.

    Značajna ušteda može da se ostvari i kod korišćenja kreditnih kartica. Ako se odlučite da ih imate, najbolje je da ih plaćate u okviru paketa računa, a uštedećete iznos za članarinu, od 100 pa do 600 dinara mesečno.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE