Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Siemens: Vetroturbine se `zahuktavaju`

    Dok Kina investira milijarde evra u proizvodnju energije na bazi vetra, subvencije za proizvodnju struje iz tih izvora progresivno su smanjene u većini evropskih zemalja. Do 2030. godine, Siemens očekuje da se tržište vetroelektrana učetvorostruči.

    Treći svetski proizvođač vetrotrubina kompanija Siemens očekuje da tržište vetroelektrana bude četiri puta veće do 2030. godine, zahvaljujući snažnom rastu tražnje iz Azije.

    Kapacitet instaliranih vetroturbina u svetu dostići će 1.107 gigavata u 2030. godini, prema 273 gigavata u 2012, kažu u Siemensovom sektoru za proizvodnju struje na bazi vetra, na konferenciji obnovljivih izvora energije u Berlinu.

    Kina investira milijarde evra u proizvodnju energije na bazi vetra, koja je ekonomičnija od solarne i može čak da konkuriše i gasu i uglju. U isto vreme, subvencije za proizvodnju struje na bazi vetra progresivno su smanjene u većini evropskih zemalja.

    Region Bliskog Istoka ostaje glavno tržište za vetroturbine. Sektor vetroelektrana u Siemensu ostvario je za prvih devet meseci tekuće fiskalne godine prihode u vrednosti od 3,55 milijardi evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE