Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Apatinci najviše zaradili u julu

    Sa prosečnom neto platom od čak 61.998 dinara ili 542 evra, opština Apatin je u julu, prema najnovijim istraživanjima, bila daleko ispred bilo koje druge opštine u Vojvodini, a daleko ispred Novog Sada.

    Tako je opština Vršac, koja je prednjačila u junu, sada zaostala za više od 20 odsto, a daleko iza su i Bačka Palanka, Beočin, Pančevo i Novi Sad.

    Pretpostavljam da je, s obzirom na to da je jul špic sezone, Apatinska pivara povećavala zarade i da je to razlog za skok opštinskog proseka od čak 36,1 odsto, komentariše za Novosti prvi čovek apatinske opštine Živorad Smiljanić, dodajući da su druga preduzeća daleko iza ovog proseka.

    Apatinski julski prosek od 61.998 dinara je ubedljivo najveći u Vojvodini i drugi u Srbiji, pošto je sa prosečnom platom od 62.439 dinara, ispred samo opština Lazarevac.

    U odnosu na Novi Sad, apatinski julski prosek je veći za 100 evra. Prosečna mesečna plata u administrativnom središtu Vojvodine je u prošlom mesecu bila 49.330 dinara, i tek je peta na listi najviših u pokrajini. Uz Apatin, ispred su i Bačka Palanka, Beočin i Pančevo.

    Kada je o celoj pokrajini reč, prosečna julska zarada iznosila je 43.065 dinara i, uprkos gromoglasnim pričama o razvoju, interesovanju investitora i novim radnim mestima, ustalila u poslednjih sedam-osam godina, bila je niža od proseka cele Srbije.

    Ispod proseka u julu je bilo čak 36 od ukupno 45 vojvođanskih opština. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE