Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Preplaćen iznos za struju se automatski prebacuje

    Potrošači koji su uplatili veće iznose na račun Elektroprivrede Srbije neće morati da se guraju na šalterima da bi višak novca prebacili na novo preduzeće EPS snabdevanje, pošto će preplaćen iznos automatski prebaciti EPS.

    EPS će prebaciti preplaćeni novac sa prethodnog na nove račune za struju, da bi se izbegle gužve na šalterima, objašnjava zamenik generalnog direktora EPS Životije Jovanović dodajući da oni potrošači koji žele da im se vrati višak, dobiće novac nazad.

    Jovanović objašnjava da ovakvo rešenje nije moglo da bude odmah sprovedeno, pošto su EPS i EPS snabdevanje dva različita pravna lica, pa je neophodna saglasnost i samih potrošača koji su uplatili više novca. A takvih je, po njegovim rečima, priličan broj.

    Potrošači ovih dana na svoje adrese dobijaju dve koverte, obaveštenje o ukupnom dugu prema EPS i nove račune od EPS snabdevanja za struju utrošenu u julu.

    I dok EPS snabdevanje neće tolerisati neplaćanje računa, stari dug, prema Elektroprivredi, moći će da se reprogramira do kraja novembra.

    Do sada je, iz prethodnih reprograma duga, ispalo oko 30 do 40 odsto potrošača, jer nisu namirivali dogovorene iznose. Oni sada ipak imaju novu šansu da potpišu sporazum o novom reprogramu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE