Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vetroelektrana Fužine ekološki neprihatljiva

    Vetroelektrana Fužine neprihatljiva je za okolinu i ekološku mrežu jer uzrokuje značajnu degradacija krajolika, odlučilo je hrvatsko Ministarstvo zaštite okoline.

    Planirani projekat na lokaciji Zvirjak narušava interes lokalnog stanovništva i uzrokuje značajnu degradaciju prirode, navedeno je u odluci Ministarstva dostavljenoj članovima fužinskog ogranka organizacije Eko Kvarner.

    Stručni tim našao je dosta zamerki Studiji uticaja na okolinu, manjak podataka i istraživanja, nedovoljno ili pogrešno procenjeni uticaj na pojedine delove prirode i okoline, naročito faune ptica, šišmiša i autohtone divljači, kaže se u obrazloženju.

    Između ostalih, ovde su strogo zaštićene vrste šišmiša i ptica. Neke od njih, malobrojne, poput škanjca osaša, verovatno bi, kako je ocenjeno, stradale, a druge bi uznemiravala velika buka.

    Izgradnja pristupnih puteva bi izazvala stvaranje relativno strmih i visokih useka i bila bi uništena velika površina šume koja predstavlja retki i ugroženi stanišni tip, navodi se u obrazloženju. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE