Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sajam šljiva putokaz ka razvoju

    Suva šljiva, kao tradicionalni proizvod kojim se Srbija probijala u svetu pre više od jednog veka, može da bude simbol modernizacije i razvoja, rekao ministar pravde Nikola Selaković na otvaranju Sajma šljiva u Osečini.

    Treba da insistiramo na prerađivačkoj industriji, gde su prihodi mnogo veći, poručio Selaković i dodao da su još pre 100 godina najveći izvozni poslovi pravljeni upravo sa suvim šljivama, saopštilo je Ministarstvo pravde Srbije.

    Selaković je objasnio da tradicija ne znači samo sećanje na prošlost, nego da, naprotiv, "tradicija može da ukazuje na nešto što je večito mlado i nešto što može da bude jedan od simbola modernizacije i razvoja".

    Ministar pravde je rekao da je Sajam šljiva u Osečini poučna manifestacija i za mnoga druga mala mesta, jer je taj gradić uspeo da za samo osam godina, koliko se manifestacija održava, izgradi jedan moderan imidž i identitet kao gradić šljiva.

    Iz ovog kraja, nažalost, najviše se izveze suvog ili sirovog voća, a najmanje prerađenih proizvoda i zato je možda ovo prava prilika da insistiramo upravo na prerađivačkoj industriji, istakao je Selaković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE