Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Franck povlači deonice sa Zagrebačke berze

    Glavna skupština Francka odlučila je da se deonice te kompanije povuku sa Zagrebačke berze, a odlučila je i o povećanju temeljnog kapitala u šta je raspoređen i veći deo prošlogodišnje dobiti, saopšteno je iz Francka.

    Franck povlači sve deonice, odnosno 427.170 redovnih deonica, a postupak povlačenja s Berze pokrenuće se, kako se navodi, odmah po zaključenju glavne skupštine kompanije.

    Franck, kako se ističe, neopozivo izjavljuje da se obavezuje da od svih deoničara, koji na glavnoj skupštini glasaju protiv ove odluke, otkupi njihove deonice uz pravičnu naknadu utvrđenu odredbama Zakonom o tržištu kapitala.

    Po podacima iz saopštenja, odluka o povlačenju deonica usvojena je sa 357.907 glasova, ili s 98,57 odsto zastupljenih glasova na skupštini, a Franck se obavezuje da od svih deoničara, koji su glasali protiv ove odluke, otkupi njihove deonice uz pravičnu naknadu.

    Franck je u prošloj godini ostvario neto dobit od 34,5 miliona kuna, odnosno oko 4.6 miliona evra, a odlukom skupštine veći deo dobiti, 31,35 miliona kuna, reinvestiraće se unosom u temeljni kapital, dok se preostalih 3,15 miliona raspoređuje u zadržanu dobit.

    Temeljni kapital Francka povećan je s iznosa od 256,3 miliona na 290,5 milijuna kuna, od čega većim delom iz prošlogodišnje neto dobiti od 31,35 miliona kuna), a dielom iz ostalih rezervi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE