Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nema zime za EPS?

    Elektroprivreda Srbije beleži rekordnu proizvodnju struje, svi kapaciteti su spremni za predstojeću zimsku sezonu. Na slobodnom tržištu EPS prodao električne energije u vrednosti od 67,3 miliona evra.

    Kako su saopštili u EPS, za prvih šest meseci proizvedeno je oko 19 milijardi kilovat-sati što je rekord za ovaj period i, bez obzira na veliki broj sušnih dana, svi kapaciteti su spremni za zimu i ne očekuju se bilo kakve vanredne potrebe za uvozom struje.

    U naredna četiri meseca očekuje se proizvodnja od čak 37 milijardi kilovat-sati, čime će sistem EPS zadovoljiti potrebe svih kupaca u Srbiji.

    U odnosu na plan, šestomesečna proizvodnja električne energije veća je za 0,8 odsto, a u odnosu na isti period prošle godine za 6,4 odsto, tvrde u Elektroprivredi Srbije.

    Ukupna proizvodnja struje u odnosu na plan veća je za 154 miliona kilovat časova, a u prvom polugodištu 2013. godine proizvedeno je 1,137 milijardi kilovat-sati više nego prethodne godine.

    U periodu januar-jun ove godine Elektroprivreda Srbije prodala je na slobodnom tržištu 1,66 milijadi kilovat-sati. To je vrednost od 67,3 miliona evra, odnosno za 33,4 odsto više od predviđenog plana.

    Kako se procenjuje, vrednost prodate energije do kraja 2013. godine premašiće čak 100 miliona evra.

    Takođe, Javno preduzeće EPS demantovalo je tvrdnje Foruma potrošača iz Niša da građani jugoistoka Srbije plaćaju najskuplju električnu energiju, a građani Beograda najjeftiniju.

    Cenovnik električne energije je jedinstven u celoj Srbiji i cene kilovat-sati po tarifama i zonama jednake su za sve kupce koje, po Zakonu o energetici, od 1. jula snabdeva Privredno društvo EPS Snabdevanje, navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE