Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Suprug holivudske dive gradi fabrike po Srbiji?

    Suprug holivudske dive Salme Hayek, koji trenutno borave u Beogradu, rešio je da deo svog bogatstva procenjenog na 15 milijardi evra, ulože u biznis u Srbiji, pišu Naše novine.

    Francois-Henri Pinault, suprug popularne glumice, vlasnik je kompanije Kering grupa koja ja u maju kupila Fabriku kože u Rumi za proizvodnju kožne galanterije luksuznih brendova. Kako su prvi poslovni rezultati više nego zadovoljavajući, prema saznanju Naših novina, on je odlučio da se upusti u nove investicije, a o tome javno govori i glumica u pauzama snimanja novog filma.

    Pinault je zadužio tim saradnika da proceni da li je bolje kupiti neku od srpskih kompanija ili započeti izgradnju novih pogona. Filmska diva se pohvalila da njen suprug već merka tri lokacije i da će ubrzo povući i konkretne poteze.

    Pinault je svetski lider na polju odeće i modnih dodataka i prisutan je u više od 120 zemalja u kojima proizvodi najpoznatije luksuzne  i sportske brendove kao što su Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Puma … Prošle godine Kering grupa ostvarila je prihod od 9,7 milijardi evra, a zapošljava 33.000 radnika.

    Foto: YT screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE