Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ratari privremeno sklonili traktore

    Zemljoradnici u Srednjobantskom okrugu sklonili su traktore parkirane ispred  ulaza u zrenjaninski Dijamant i novocrnjansku uljaru Banat, u išcekivanju rezultata razgovora sa prerađivačima suncokreta, najavljenih u Ministarstavu poljoprivrede za kraj sedmice.

    Predsednik Udruženja zemljoradnika u Zrenjaninu Ognjen Rackov izjavio je Tanjugu da je, posle razgovora kod prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i sa rukovodstvom Dijamanta, Upravni odbor zemljoradnika Zrenjanina odlučio da traktori budu pomereni.

    Tako je Dijamant privremo odblokiran, a posle rezultata najavljenih razgovora za kraj sedmice u Ministarvu poljoprivrede, zrenjaninski zemljoradnici će odlučiti o daljim merama, rekao je Rackov.

    Burno je bilo i u opštini Nova Crnja, gde je Upravni odbor Udruženja zemljoradnika, posle dužeg većanja, odlučio da ratari oslobode ulaz u Fabriku ulja Banat i traktore parkiraju sa strane.

    Odlučili smo da do četvrtka odblokiramo uljaru, u očekivanju rezultata najavljenih razgovora u Ministarstvu poljoprivrede, ali i pod pritiskom, jer je policija počela da piše krivične prijave protiv zemljoradnika koji su u protestu, rekao je Tanjugu predsednik novocrnjanskog Udruženja zemljoradnika Petar Matijević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE