Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Belorusi bi da prave liftove u Srbiji

    Belorusija je zaniteresovana za partnerstvo sa fabrikama u Čačku iz oblasti metalske industrije, poručio je zamenik beloruskog ministra industrije Genadij Sviderski, koji je sa rukovodstvom grada u Šimadiji razgovarao o mogućnostima zajedničkih projekata.

    Belorusija je zainteresovana za partnerstvo budući da u Čačku ima preduzeća koja se bave tom delatnošću, rekao je Sviderski, dodajući da su beloruskom tržištu neophodni proizvodi metaloprerađivačke industrije.

    Sviderski kaže da Belorusija može biti posrednik čačanskim preduzećima prilikom osvajanja tržišta Carinske unije, koju čine Rusija, Belorusija i Kazahstan, dok bi beloruska preduzeća dobila pristup tržištima Zapadne Evrope, naročito u oblasti mašinogradnje.

    On je rekao da je doneta odluka o formiranju zajedničkog srpsko-beloruskog preduzeća u Kragujevcu, koje će se baviti sklapanjem kamiona i autobusa, ističući da u gradu na Zapadnoj Moravi postoji mogućnost osnivanja fabrike za proizvodnju tehnike.

    Privredna delegacija Belorusije već drugi dan boravi u Srbiji sa ciljem uspostavljanja saradnje sa preduzećima dve zemlje, rekao je Sviderski i najavio da će privredna delegacija Srbije krajem septembra posetiti Belorusiju, kako bi se razgovaralo o saradnji u svim oblastima.

    Ovo je zapravo informativna poseta, upoznavanje sa kapacitetima grada Čačka, napomenuo je on i naglasio da su beloruski biznismeni spremni za saradnju i da postoje konkretni predlozi za proizvodnju liftova. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE