Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Budimka pod arapskom lupom

    Kompanija iz Abu Dabija Al Ravaveda, ćerka firme Al Dahre, za mesec dana donosi odluku o partnerstvu sa Budimkom, nekadašnjim prehrambenim gigantom iz Požege, koji bi time mogao bi da postane stub preporoda zapadne Srbije.

    Prethodnih dana delegacija kompanije iz UAE, koja je sa srpskom Vladom potpisala predugovor o investiranju 300 miliona evra u ovdašnju poljoprivredu, obišla je oživele pogone Budimke i najavila mogućnost strateškog partnerstva, a odgovor se očekuje za mesec dana.

    Predstavnici kompanije iz UAE saznali su sve o trenutnom stanju Budimke, kao i o njenom značaju u ovom delu Evrope. Preuzeli su naš biznis plan za ovu godinu, uverili su se da smo osposobili sve pogone izuzev klanice.

    Mnogi su se interesovali za Budimku prethodnih godina, međutim, kompanija iz Emirata je globalni lider bez premca koji Budimku može da vrati na svetsku trpezu gde joj je mesto, kaže direktor kompanije Đorđe Stevanović.

    U Budimki je trenutno aktivno 40 odsto pogona zbog nedostatka obrtnog novca. Međutim, ako Arapi uđu u pogone, sav potencijal biće iskorišćen i proizvodnja može biti deset puta veća od sadašnje, a već u prvoj fazi, broj radnika biće udvostručen.

    Cilj je jedan, a to je da Budimka postane ono što je bila, jedan od evropskih lidera u proizvodnji hrane, mesto gde će poljoprivrednici iz cele Srbije, kao nekada, bez strepnje dopremati plodove svoje muke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE