Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ponuđena cena od 25 dinara za suncokret?

    Predsednik Banatske asocijacije poljoprivrednika Jan Husarik izjavio je, posle razgovora u Ministarstvu poljoprivrede, da im je ponuđeno povećanje otkupne cene suncokreta na 25 dinara po kilogramu, i ocenio da poljoprivrednici neće biti zadovoljni ponuđenom cenom.

    Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić nas je obavestio da je razgovarao sa predstavnicima prerađivača, odnosno sa uljarama, i rečeno nam je da je cena od 24 dinara tokom ovih razgovora doživela pomak prema 25 dinara, rekao je Husarik Tanjugu.

    Husarik je najavio da će tek u razgovorima sa proizvođačima suncokreta videti njihovu reakciju i naglasio da je potpuno siguran da oni neće biti zadovoljni sa ovom cenom.

    Naravno da želimo da i dalje nastavimo pregovore, jer jedino za stolom, pregovorima, može ova teška situacija da se prevaziđe, rekao je Husarik.

    Predsednik Banatske asocijacije poljoprivrednika je preneo da će u petak, 6. septembra, biti dogovoren sastanak proizvođača suncokreta sa uljarima, gde će zajednički pokušati da se otkupna cena suncokreta što više približi realnoj ceni.

    Ukoliko ova sadašnja cena suncokreta ostane na sadašnjem nivou, onda su poljoprivrednici "sve bliže i bliže ambisu", upozorio je predsednik Banatske asocijacije poljoprivrednika, koja predstavlja ratare iz šest banatskih opština.

    Sastanak sa prerađivačima 5. septembra

    Iz Ministarstva poljoprivrede saopšteno je samo da su ministar Dragan Glamočić i predstavnici Udruženja poljoprivrednika Banatski paori postigli dogovor da se 6. septembra u Beogradu organizuje sastanak s predstavnicima prerađivača.

    Tom prilikom, ministar je rekao da razume položaj poljoprivrednih proizvođača i ponovio da država ne može da određuje cene, navodi se u saopštenju.

    Glamočić im je, takođe, predložio da se organizuju u jedinstvenu Asocijaciju kako bi ubuduće lakše pregovarali o otkupnoj ceni, a poljoprivrednici su prihvatili predloge ministra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE