Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Spojen severni krak Koridora 10

    Kod Novog Sada otvorena novoizgrađena deonicu autoputa Subotica – Beograd, dugačka 3,7 kilometara, čime je, praktično, spojen severni krak Koridora 10 kroz našu zemlju, ukupne dužine oko 200 kilometara.

    Deonica, koju je otvorio novi ministar saobraćaja Aleksandar Antić, deo je projekta izgradnje dela autoputa E-75, u severnoj zoni Novog Sada, čija je ukupna vrednost 40 miliona evra.

    Tom prilikom, Antić je istakao da se završetkom ove deonice dobija autoput od Subotice do mosta Beška u punom profilu.

    Pun profil se, praktično, prekida upravo na mostu kod Beške, čija revitalizacija je poverena bankrotiranoj Alpini, a Antić je najavio hitno rešavanje problema nastalih stečajem Alpine i završetak rehabilitacije mosta Beška do kraja godine.

    Jedna od opcija je i mogućnost da Vlada iznađe neko rešenje, kako bi Mostogradnja, kao podizvođač na tom poslu, nastavila radove u rokovima i po cenama koje je prihvatila Alpina, ukazao je Antić.

    Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak precizirao je da je reč o severnoj obilaznici oko Novog Sada i da je završeno 3,7 kilometara od ukupno 10 kilometara i najavio da će do kraja godine biti završene i naplatne rampe.

    Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ovim je završena Temerinska petlja i ulazak u grad, uz napomenu da se očekuju završetak Bulevara Evropa i njegov priključak na autoput, za šta su već obezbeđena sredstva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE