Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbiji potrebna investicona strategija

    Srbiji su potrebna nova liderska i ekonomska rešenja, kao i nove investicione strategije, izjavio bivši predsednik Srbije Boris Tadić na marginama Ekonomskog foruma u Poljskoj.

    Tadić je učestvovao je na panelu kojim je zatvoren ovogodišnji forum, gde je iskazao zabrinutost zbog određenih promena i reformi koje bi Srbija trebalo da primeni, kako njen evropski put i budućnost ne bi bili dovedeni u pitanje.

    Te promene se odnose pre svega na liderska rešenja, rekao je Tadić na panelu "Zašto je Evropi potrebna istorija?" i ukazao na pogoršanje ekonomske situacije u Srbiji, navodeći da su našoj državi neophodne nove investicione strategije.

    Prema njegovim rečima, bez adekvatnih ekonomskih rešenja i poboljšanja ekonomske situacije biće teško uspešno slediti ideju EU i imati podršku građana za tu ideju.

    Ukoliko Srbija ne bude rešavala te probleme, optimizam svojevrsnog "kraja istorije" može lako preći u pesimizam "ponavljanja istorije", ocenio je počasni predsednik Demokratske stranke.

    Trodnevni forum okupio je oko 3.000 lidera i eksperata iz oblasti politike, ekonomije, nevladinog sektora i akademskih zajednica.

    Tokom boravka u Poljskoj, Tadić je u sredu održao predavanje i diskusiju kao specijalni gost na Forumu mladih lidera, u okviru Ekonomskog foruma, a koji je okupio oko 300 mladih lidera iz EU, Istočne Evrope i Kavkaza.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE