Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najprodavanije ženske cipele: Da li klasika i dalje vlada?

    Nema sumnje da ženama nikad nije dosta cipela. Kupuju sve – od baletanki do salonskih modela i čizama do kolena. Ekipa magazina The Richest analizirala je žensku nabavku obuće i došli su do podatka koje su to najprodavanije ženske cipele. Bez obzira na trendove i tržište, neki fetiši ostaju tako da salonska cipela i dalje vlada! 

    Baletanke

    Na desetom mestu su baletanke, ravne i udobne cipele bez kojih se ne može. Bez problema se kombinuju sa svim odevnim kombinacijama – od džinsa do večernje haljine. Kaže se da su baletanke omiljen izbor dama koje drže do stila i strpljenja.

    Sandale

    Ravne ili na štiklu, svejedno, sandale ima svaka žena. Otvorenije, zatvorenije, tankog đona ili ne, ne izlaze iz mode godinama unazad.

    Cipele sa otvorenim prstima boje kože

    Sa njima noge deluju vitkije i duže, pa su dobar izbor za suknje i haljine. Otvor je sam po sebi dovoljno sofisticiran. Nije ni čudo što se godišnje u svetu proda na stotine hiljada pari, ako ne i više, cipela u boji kože.

    Čizme preko kolena

    Dame su pokazale da im se veoma dopada trend čizmi preko kolena i njihova je prodaja najveća tokom jesenjeg i zimskog perioda. Međutim, kako dizajneri vole da se igraju sa materijalima i dizajnom, danas je njihov izbor beskrajan i otvara mogućnost nošenja tokom cele godine.

    Cipele na štiklu otvorenih prstiju i zatvorene pete

    Nose se decenijama unazad i odolevaju sezonskim trendovima. Važe za model koji je veoma seksi jer i izdužuje potkolenice. Pitajte muškarce da čujete kakvo je njihovo mišljenje o ovakvim cipelama.

    Platforme

    Platforme su posebno popularne među mladim ženama. Na štiklama su, a kao da nisu i mogu čak i bezbedno da potrče. Mnogi će reći da je ovo izuzetno ženstven model ženske obuće.

    Čizme do zgloba

    Ovaj model čizmi je posebno tražen u neutralnim bojama jer se odlično kombinuju sa farmerkama, suknjama, a i haljine ih vole. Ipak, poslednje dve sezone u izlozima se mogu videti u bojama ciklame, žute ili bele.

    Visoke potpetice

    Ako svakog dana jednu damu viđate na potpeticama preko 10cm, znajte da je ona veoma odlučna i odvažna. I, onda nije ni čudo što su ovakve cipele na štiklu treće najprodavanije u svetu ženske obuće. Možete i da proverite – svaka ih žena ima u ormaru.

    Patike

    Iako žene nastoje da su uvek doterane i elegantne, neke prilike zahtevaju određenu ležernost i udobnost koju samo patike pružaju. Jednostavni dezeni i neupadljive boje najčešći su izbor dama, ali su sve popularniji modeli smelijih boja.

    Crne salonke

    Dovoljno je reći salonke i sve su stvari na svom mestu. Kada pomislite na ženske cipele, pred očima vam se sigurno pojavi klasičan model sa štiklom koji vlada nekoliko decenija. Nepogrešiv su pratilac u poslovnim prilikama, ali i večernjim. Klasika ipak ostaje klasika i to je dobra vest.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE