Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hotel Beograd vraćen vlasnicima

    Direktor Agencije za restituciju Srbije Strahinja Sekulić izjavio je da je ta agencija donela novo rešenje kojim Hotel "Beograd" opet vraća starim vlasnicima.

    Sekulić je novinarima rekao da su se i Pravobranilaštvo i Železnice Srbije, u čijem sastavu posluje taj hotel, žalili na to rešenje i da se sada čeka drugostepena odluka.

    Rešenja o vraćanju "Beograda" i Hotela "Splendid" starim vlasnicima poništilo je Ministarstvo finansija i privrede Srbije.

    Sekulić je rekao da se slučaj "Splendida" čija je privatizacija nije uspela, nalazi na sudu.

    Na okruglom stolu "Uspešna restitucija – uslov za investiranje", direktor Agencije za restituciju je napomenuo da je u beogradskoj Opštini Stari Grad do sada vraćeno 400 objekata, ističući da ta opština "zbog toga nije propala".

    Sekulić je naveo da je do sada Agencija za restitucija donela više od 6.000 prvostepenih odluka što je, kako je istakao, 30 odsto od broja podnetih zahteva.

    Do kraja iduće, 2014. godine planiramo da rešimio 50 odsto zahteva, a do kraja mandata sadašnje vlade 80 odsto, rekao je on.

    Sekulić je ocenio da će iduće godine biti završene neke osnove denacionalizacije, odnosno uglavnom će biti vraćena sva imovinu koju je moguće vratiti u naturi, po Zakonu o nacionalizaciji zgrada i poslovnih objekata.

    Do sada je vraćeno 1.700 objekata i poslovnih prostora, preko 1.300 hektara šumskog zemljišta i oko 1.000 hektara poljoprivrednog zemljšta, 100.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta.

    "Restitucija je oblik privatizacije i eliminiše državu iz poslovnih odluka. To je dobro jer će investitori i prvatni vlasnici moći lako da se dogovore što će ubrzati investicije i smanjiti komplikovane procedure koje opterećuju i privrednike i preduzetnike", rekao je Sekulić na skupu u Privrednoj komori Beograd.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE