Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova istraživanja koja ohrabruju: Kuvani listovi papaje protiv raka

    Pre 50 godina Stan Shaldonu je saopštena dijagnoza – ćelijama raka bila su zahvaćena oba plućna krila i prognoza je bila obeshrabrujuća. Ušao je u knjige kao primer bolesnika koji je uspeo da se u potpunosti izleči od ove teške bolesti. Njegov slučaj je samo jedan u nizu koje su američki i japanski naučnici uzeli kao dokaz kada su započeli istraživanja o lekovitosti papaje (lat. Carica Papaya), biljke koja potiče iz tropskih predela Amerike, ali uspeva i u ostalim delovima sveta sa sličnom klimom. (U Australiji i na Novom Zelandu ovu biljku nazivaju i Paw Paw, ali to nije vrsta koja se isto tako naziva na severnom delu američkog kontinenta). Istraživanja su pokazala da je acetogenini u listu papaje imaju ’milion puta jače dejstvo na ćelije raka od citostatika’  tako što deluju na stvaranje adenozin-trifosfata (ATP) u mitohondrijama (ćelijskim organelama). ATP ćelijama obezbeđuje energiju za rad i tako ih, plastično govoreći, održavaju vitalnim i zdravim.

    Jedan od bolesnika, potpisan kao R.J.W., je takođe osetio sva lekovita dejstva listova papaje i njegovo pismo je ušlo u spisak dokaza da je ova biljka delotvoran rek protiv raka:

    „…Nakon izlečenja, poslao sam listove papaje ljudima za koje sam znao da boluju od raka. U propratnom pismu sam posavetovao da za vreme konzumiranja napitka ne jedu brzu hranu, beli šećer, belo brašno, hranu sa veštačkim bojama i aditivima. Napisao sam i recept za spravljanje leka kako sam sam sebi pravio – šaku lišća papaje staviti u šerpu ili lonac, preliti vodom i kuvati sat vremena. Pijte svaki dan dok vam ne izađe na uši!…“.

    Iskustvo je pokazalo da isti efekat ima napitak od svežeg lišća kao i suvog, pokupljanog sa zemlje. Što se načina pripreme tiče, u svakom stoji da se lišće kuva sat vremena.

    Papaja raste kao žbun, iz roda je smokvi i ne može da preživi temperature ispod nule. Obzirom da je poreklom iz tropskih predela, treba joj sunca i toplote. U našim uslovima bi teško preživela.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE