Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rovinj: Banke će se menjati, ali ne i – nestati!

    Poslovne mreže i broj zaposlenih u bankama biće smanjen zbog novih tehnologija, ali tradicionalne banke i osiguravajuće kompanije neće nestati, ocenili su bankari i osiguravači na Vikend medija festivalu, u Rovinju.

    Banke će opstati iako u bankarski posao ulaze novi igrači poput telekomunikacionih kompanija i trgovaca, smatra predsednik Uprave Raiffeisen banke u Hrvatskoj Zdenko Adrović.

    Države će uvek želeti da posao u kojem se raspolaže sa velikim sumama novca ostane regulisan i pod kontrolom, ocenio je Adrović na okruglom stolu o finansijskoj industriji u novom tehnološkom okruženju.

    Mišljenje da banke moraju da se menjaju zbog nove generacije korisnika koja je odrasla u digitalnom dobu izneo je predstavnik analitičke kuće Gartner Adriatic Ivan Maglić.

    Prema njegovim rečima, mnoge banke već reaguju na navike mlade generacije i zato i imamo mobilno bankarstvo i uvode se nove usluge, poput digitalnog nočanika i transfera preko aplikacija.

    Kao primer da banke moraju da se prilagođavaju, Maglić je naveo slučaj kompanije Starbucks koja je uvela mobilno plaćanje i ostvarila najveći deo od 500 miliona dolara transfera mobilnih plaćanja.

    Regionalni festival komunikacija Weekend Media u Rovinju okupio je 4.000 profesionalaca iz medija, biznisa, marketinga i odnosa sa javnošću, koji razgovaraju o o novim trendovima u poslovanju, uticaju tehnoloških promena na poslovanje telekomunikacija, banaka i osiguranja, medijima i marketingu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE