Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beloruske firme zainteresovane za Srbiju

    Postoji veliko interesovanje beloruskih kompanija za investiranje u Srbiju i proizvodnju sa srpskim preduzećima, izjavio u Minsku ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović.

    To se pre svega odnosi na Prvu petoletku iz Trstenika, 14. oktobar iz Kruševca, Fabriku vagona iz Kraljeva, rekao je on.

    Kako je saopšteno, nakon potpisivanja Protokola Međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju Srbije i Belorusije, Mirović je istakao da za razvoj ekonomskih odnosa dve zemlje postoje velike mogućnosti.

    U planu je da u naredne tri do četiri godine obim trgovinske razmene dostigne 500 miliona dolara. To jeste ambiciozno, ali radimo planski i na konkretnim elementima gradimo taj optimizam, rekao je on.

    Mirović je objasnio da je Protokol obuhvatio nove mehanizme koji će doprineti intenzivnijoj saradnji preduzeća u oblasti poljoprivrede, proizvodnje lekova, ali i zajedničkim nastupima građevinskih kompanija na trećim tržištima.

    Ministar Mirović je na čelu delegacije Srbije u kojoj je više od 20 srpskih kompanija mašinskog, metaloprerađivačkog, energetskog, hemijskog i poljoprivredno-prehrambenog sektora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE