Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fabrika medicinske opreme u Vršcu

    U Vršcu je počela izgradnja fabrike nemačke kompanije Fresenius Medical Care, proizvođača opreme za hemodijalizu, koja će zaposliti 429 novih radnika. Vrednost investicije je preko 16 miliona evra.

    To je uspeh i podvig koji smo postigli zahvaljujući Nemačkoj i angažovanju nemačke kompanije, rekao je vicepremijer Aleksandar Vučić koji je prisustvovao početku radova.

    Srbija će uraditi sve da broj zaposlenih u budućnosti pređe magičnih 1.150, koliko je kompanija najavila da će ukupno zaposliti, rekao je Vučić i dodao da kompanija neće imati nikakvih problema u poslovanju.

    Staviće se tačka na praksu da se u Srbiji uvek nađe razlog da se protežira državno u odnosu na privatno i to ne zato što se voli država nego da bi se stavljao novac u džep, istakao je vicepremijer.

    On je podsetio je da je reč o jednoj od najvećih nemačkih kompanija koja će ove godine postići izvoz od više od 30 miliona evra, da je to jedna od kompanija koja na najbolji način štiti Srbiju.

    Otvaranje ovog pogona, prema rečima nemačkog ambasadora Heinza Wilhelma, pokazuje poverenje koje investitori imaju u Srbiju. Takođe, on očekuje da će i mnoge druge nemačke firme doći u Srbiju.

    Jedan od rukovodilaca kompanija Fresenius Medical Care Serbia deo je poslovne grupacije iz Nemačke, najvećeg svetskog integrisanog proizvođača proizvoda i usluga za osobe koje su na dijalizi.

    Jedan od rukovodilaca Eberhard Sieger rekao je da će, pored snabdevanja srpskih pacijenata koji su na dijalizi, ova fabrika, uglavnom, biti posvećena izvozu i snabdevanju evropskih tržišta.

    Kada bude radila punim kapacitetom, nova fabrika će proizvoditi arterijsko-venske sisteme za više od 150.000 pacijenata na dijalizi, kazao je Sieger.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE