Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Internet će biti dozvoljen u avionima?

    Mnogi putnici na komercijalnim letovima žele da koriste svojim pametne telefone, tablet uređaje i laptopove za vreme leta, pa čak i za vreme poletanja i sletanja.

    Prepoznajući ovu potrebu, američka Savezna komisija za avijaciju (FAA) još prošle godine osnovala je radnu grupu sa zadatkom da ispita mogućnosti da se putnicima izađe u susret, a bez ugrožavanja sigurnosti. Grupa je poslala preporuke Komisiji u kojima je navedeno da je šira upotreba elektrosnkih uređaja moguća.

    Pre svega, uklanjanje restrikcija odnosilo bi se na upotrebu tablet uređaja i laptopova tokom celokupnog leta, ali i omogućavanje pristupa internetu čak i u vreme poletanja i sletanja, što je sada zabranjeno. Zaključak je da se ne može nadgledati svaki putnik i svaki uređaj i da je ustaljena praksa da se uređaji ostavljaju uključenim uprkos zabrani. Stoga će preporuke Komisije biti na tragu povećanja sigurnosti samih aviona, i njihove ‘otpornosti’ na interferenciju s elektronskim uređajima. Komisija nije ni uzela u razmatranje veću mogućnost ostvarivanja poziva mobitelima za vreme letova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE