Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grci hoće leskovački ajvar

    Grčki privrednici i kupci na međunarodnom sajmu EXPO 2013, koji je se održava od 27. septembra do 02. oktobra u grčkom gradu Kavali, najviše su zainteresovani za uvoz srpskog nameštaja i leskovačkog ajvara.

    Na štandu Regionalne privredne komore Leskovac, gde su prvi put zajedno nastupila mala i srednja preduzeća iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga i sa područja Kraljeva, posetioci sajma su moglu da probaju i kupe ajvar, konditorske proizvode, rakije i vina i da dobiju kataloge proizvođača nameštaja sa jug Srbije.

    Predsednik Privredne komore regije Kavala, Angelos Tsatsouluis, koji veoma dobro poznaje Srbiju, jer je pre više od dve decenije studirao u Beogradu, izjavio je Tanjugu da je uveren da bi Grci kupovali mnoge srpske proizvode.

    On posebno ističe da srpski proizvođači treba da ponude grčkom tržištu prehrambene proizvode, jer tokom turističke sezone ta zemlja uvozi velike količine hrane.

    "Treba da nam nudite ajvar. To je najbolji ajvar na svetu, a posebno iz Leskovca. Imamo i mi ajvar ali nije takav, jer nemamo tako dobre paprike. Grci bi kupovali vaš ajvar, jer je to poznat proizvod i kod nas", kaže Tsatsouluis.

    Na sajmu EXPO 2013 proizvode je izložilo 150 preduzeća iz Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Turske, Srbije, Grčke i Kipra. Regionalna privredna komora Leskovac već šestu godinu učestvuje na toj manifestaciji, a lokalne vlasti Kavale obezbeđuju besplatan izožbeni prostor za naše privrednike.

    Foto: www.novosti.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE