20 milijardi dinara na privredu i turizam

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  20 milijardi dinara na privredu i turizam

  Ministarstvo privrede utrošilo je, zaključno sa 31. avgustom, 19,82 milijardi dinara budžetskih sredstava na oblast privrede i turizma.

  Među najvećim stavkama rashoda su kapitalne subvencije privatnim preduzećima, u iznosu od 5,47 milijardi i krediti domaćem nefinansijskom javnom sektoru od 4,18 milijardi dinara, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

  Na tekuće subvencije privatnim preduzećima potrošeno je 2,29 milijardi dinara, a na tekuće subvencije nefinansijskim preduzećima 2,06 milijardi.

  Za specijalne usluge Agencije za privatizaciju i strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, utrošeno je 635,82 miliona dinara.

  Za kredite fizičkim licima u zemlji za potrebe stanovanja odobreno je 800 miliona dinara, a za kredite domaćim nefinansijskim privatnim preduzećima 614,42 miliona.

  Na ime naknada za socijalnu pomoć isplaćeno je 1,69 milijardi dinara.

  Za plate i naknade zaposlenih potrošeno je 71,119 miliona dinara, što iznosi 63,88 odsto predviđenih sredstava, a na ime službenih putovanja 3,68 miliona dinara, ili 41,82 odsto od predviđenog.

  Donacije i dotacije za međunarodne organizacije iznosile su 91,5 miliona dinara, i dostigle su 91 odsto od predviđenih sredstava u ovoj godini.

  Ministar privrede Saša Radulović kaže da je ovo samo prvi korak ka uvođenju potpune transparentnosti u radu i da će od sada javnost imati potpun uvid o trošenju sredstava iz budžeta.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE