Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U novembru nova fabrika u Smederevu

    Investitor iz Finske otvoriće u novembru u Smederevu fabriku kablova za automobilsku industriju. Pregovori o investiciji traju već nekoliko meseci, ali se drže u tajnosti.

    Finska kompanija otvoriće fabriku kablova za automobilsku industriju u novembru u Smederevu u kojoj će biti zaposleno 500 radnika.

    Do kraja naredne godine biće još 1.000 radnih mesta u Smederevu, izjavio je ranije prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

    Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je prošlog meseca najavila da će pregovori biti završeni do kraja 2013. godine, i da će to značiti 500 novih radnih mesta, neotkrivajući koja finska kompanija je u pitanju.

    Na poslednjoj sednici Skupštine grada, kada se povela priča o finskim investitorima, Avramovićeva je zatražila od odbornika da ne ugrožavaju investiciju, jer su Finci, prema njenim rečima, tražili poverljivost.

    Ona je kazala da su Finci od desetak potencijalnih mesta za ulaganje odabrali Smederevo zbog najpovoljnijih uslova i geostrateškog položaja, kao i blizine dva koridora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE