Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvorena fabrika Magna seating u Odžacima

    U Odžacima otvorena fabrika Magna seating koja proizvodi delove za automobilska sedišta, u kojoj će se zaposliti 314 radnika. Otvaranju prisustvovali vicepremijer Aleksandar Vučić i pokrajinski premijer Bojan Pajtić.

    Zapošljavanje ljudi, svaki novi zaposleni i svaki novi radnik, najvažniji, najveći je i najbolji rezultat i cilj Vlade Srbije, istakao je Vučić na svečanom otvaranju pogona.

    Ističući da je Srbija sa fabrikom Magna bolja i drugačija zemlja nego bez nje, Vučić je poručio da će Vlada, onoliko koliko može, uzimati od poreskih obveznika, kako bi pomogla razvoj ovakvih projekata.

    Na mestu gde je izgrađena fabrika, do pre tri godine, nije postojalo ništa. Od poljane je stvorena industrijska zona, pa Magna nije jedini investitor koji će ono što proizvede plasirati na svetska tržišta.

    Bojan Pajtić je rekao da su Vojvodina i Srbija poslali snažan signal da smo područje gde vredi investirati, ulagati kapital i u kome se može ostvariti profit i zapošljavati građani.

    Prema njegovim rečima, Odžaci su dobili jednu od najmodernijih i najopremljenijih fabrika.

    Izvršni potpredsednik Magna seating za Evropu, Bernhard Niggemeier, rekao je da otvaranje ove fabrike predstavlja važan iskorak u širenju kapaciteta i proizvodnje u okviru poslovanja u istočnoj Evropi.

    Uključujući pogon u Odžacima, Magna international je do sada otvorila ukupno sedam objekata u istočnoj Evropi tokom minule dve godine.

    Svi zaposleni u pogonu Magne u Srbiji završili su specijalnu obuku, u cilju obezbeđivanja fleksibilnosti i efikasnosti proizvodnje.

    Magna international je vodeći svetski snabdevač auto industrije sa 314 proizvodnih jednica u 89 centara za razvoj proizvoda, inženjering i prodaju u 29 zemalja, a ima ukupno 123 hiljade zaposlenih. 

    Foto: Facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE