Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srećan život u samo deset koraka

    Ona je nevidljiva, nalazi se svuda i u svemu, kao takva, teško uhvatljiva, sreća je presudan faktor za sve u životu. Za dobitak na lotou svakako je potrebno da ste rođeni pod srećnom zvezdom, ali imati život pun mira i radosti je moguće, samo se treba potruditi. Zato budite motivisani i priuštite sebi novi početak.

    Živite u datom momentu. Fokusirajte se na sadašnjost, misli o budućnosti i prošlosti ne dolaze u obzir. Zašto se brinuti o starim problemima kada je to iza vas i tu ništa više ne možete da promenite? Ili se opterećivati budućim danima, nad kojima tek nemate kontrolu i uticaj? Živite danas. Uložite više truda u ’sada’ i manje mislite na juče i sutra.

    Čuvajte mladi duh. Nikad nemojte ostariti. Starenjem napuštate svoje kreativne instinkte. Starenje znači stres, ozbiljno i zabrinuto lice. Možete biti mladi i u osamdesetoj ako to želite – to je stanje uma, ne tela. Godine su samo brojka, a kreativnost je gorivo sreće. Pravite herbarijum, idite na planinarenje, naučite da svirate gitaru, slušajte svoj mladi duh i ne obazirite se na druge.

    Iskusite što više stvari. Dobra ili loša iskustva kreiraju vašu ličnost, ono što ste danas. Budite posuda za nove ideje, kulture, hranu. Ne sudite ljudima, stvarima ili mestima koja nista iskusili i doživeli. Svako ima neku svoju priču, baš kao i vi.

    Batalite negativne misli. Dokle ti naporni ljudi, događaji i misli? Odstranite sve negativno i suvišno jednom i zauvek. Osetite lakoću i prepustite se životu prepunom smeha i pozitive.

    Manje je više. Kažu da je jednostavnost ultimativni oblik savršenstva, pa zašto se onda stalno nešto komplikuje? Ne trošite dragocene sekunde neodlučno radeći deset stvari odjednom. Uradite jednu stvar u jedno vreme svim srcem i strasno. Pojednostavite život i pronaći ćete mnogo više mira i zadovoljstva.

    Vežbajte dobrotu i toleranciju. Vaš komšija je možda bučan i težak, ali dokle god su vam srce i um mirni, ni takav komšiluk vam neće smetati. Ako se brzo ljutite, nećete biti srećni ni kada vas nenajavljeno posete prijatelji. Ako ste mirni i opušteni, neće vam smetati ni najmanji detalj.

    Razmrdajte mozak. Savremena tehnologija je tu da olakša svakodnevne obaveze. Ali vaš mozak je sjajan i jedinstven na svoj način, zato mu dajte prostor da vežba, ne zapuštajte ga. Kalkulator štedi vreme, GPS ublažava stres vozača, ali to nije razlog da um više ne angažujete, bićete iznenađeni povećanom kreativnošću i ukupnim zadovoljstvom.

    Poštujte svoje telo. Joga, plivanje, tenis, šta god želite, duga šetnja ili dvosatno kuglanje, bitno je samo da vama prija. Uživajte i u kojoj štangli čokolade ili čaši vina. Sve je dozvoljeno samo umereno. Volite svoje telo da bi vas služilo.

    Idite u prirodu. Čovek je deo prirode i uvek je poželjno da se u nju vrati. Budite napolju, udahnite svež vazduh, neka sunce ugreje vašu dušu.

    Trajna sreća leži u duhovnom razvoju. Ljudski život je ograničen, tako je i količina onoga što tokom života steknete ograničena. Budite od početka zadovoljni, jer postoje dva načina za traženje sreće. Prvi je spoljašnji – bolji stan, odeća i bolji prijatelji. Drugi je skriven u duhovnom razvoju koji donosi unutrašnju sreću – onu koja je trajna.

     

    Foto: Facebook/Happiness.org

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE