Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SAD: Budžetska kriza počela da `deluje`

    Biznis je počeo da trpi posledice budžetska krize u Sjedinjenim Američkim Državama, tvrdi američka ministarka trgovine Penny Pritzker.

    Američka ministarka trgovine upozorila je da „gašenje“ jednog dela federalnih službi počinje da se odražava na poslovni sektor.

    Fiskalna blokada Vlade nije dobra za poslovni sektor, nije dobra za ekonomiju, rekla je Pritzker, pošto, kao jedna od posledica blokade, njeno ministarstvo ne može da sakuplja i analizira važne ekonomske podatke.

    Mi smo veliki izvor podataka za američki poslovni sektor i to predstavlja problem. To utiče na biznis i njegove kapacitete da prikuplja informacije.

    Lideri okupljeni na trodnevnom samitu Organizacije za azijsko-pacifičku ekonomsku saradnju (APEC), koji je počeo u subotu, izrazili su zabrinutost zbog situacije u SAD, nastale nakon fiskalne blokade.

    Predsednik Filipina Benigno Aquino izjavio je da ono što se dešava u SAD „utiče na sve nas“. Američka ekonomija je broj jedan u svetu, šta se tamo događa pogađa sve nas, rekao je Aquino.

    Fabrika odbrambene industrije Lockheed Martin saopštila je u petak da će na prinudni odmor poslati 3.000 zaposlenih, uz upozorenje da bi taj broj mogao da raste ukoliko fiskalna blokada potraje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE