Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svetska banka želi da uštedi 400 miliona dolara

    Svetska banka (SB) planira da restrukturiranjem uštedi 400 miliona dolara u naredne tri godine, navodi France Press.

     

    nira se ušteda 400 miliona dolara u periodu od tri godine, od ukupno 500 milijardi dolara koliko je godišnje potrebno za funkcionisanje SB i njenih pet ogranaka", rekao je neimenovani izvor na koji se poziva agencija.

    Na pitanje da li će nova strategija dovesti do smanjenja broja radnih mesta, izvor je naveo da banka traži načine da minimalizuje otkaze. SB trenutno zapošljava oko 10.000 radnika u više od 120 zemalja.

    Banka je ove godine postavila cilj da do 2030. iskoreni ekstremno siromaštvo na globalnom nivou, pomoću podizanja prihoda za 40 odsto najsiromašnijih u svetu. "Moramo nastaviti da rastemo da bismo ostvarili ciljeve vezane za smanjenje siromaštva i povećanje blagostanja i to je ono što je cilj ove strategije, da pomogne banci u ostvarenju planova", naveo je sagovornik agencije.

    "Pokazalo se da na svakih 100 miliona dolara koje uspemo da reinvestiramo, možemo da pribavimo dodatnu milijardu u vidu kredita Međunarodne banke za obnovu i razvoj (EBRD)", dodao je on.

    U strateškom planu kog je SB ove nedelje dostavila zemljama članicama, banka navodi da mora postati selektivnija u izboru razvojnih projekata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE