Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kreće postupak prodaje Croatia Airlines

    Vlada Hrvatske u četvrtak pokreće postupak javnog prikupljanja ponuda za prodaju 49 odsto deonica Croatia Airlinesa, koje su u vlasništvu države.

    Za to će biti objavljen javni poziv, a nakon objave potencijalni investitori će imati rok od 30 dana da podnesu pisma interesa za kupovinu deonica.

    U slučaju zaprimanja pisma interesa za kupovinu deonica, izvršiće se procena vrednosti Croatia Airlinesa, u skladu sa Zakonom o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske.

    Za to bi bio zadužen Centar za restrukturiranje i prodaju koji bi, po prijemu pisama namere i izrade procene vrednosti, celokupnu dokumentaciju dostavio Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

    Takođe, pred Vladom će se naći i predlog nacionalnog akcionog plana za obnovljive izvore energije do 2020. godine.

    Taj plan se izrađuje prema EU Direktivi za obnovljive izvore, a njegov sastavni deo su konkretne mere pomoću kojih će zemlja članica do 2020. ispuniti cilj od 20 odsto udela obnovljivih izvora energije u potrošnji.

    Podaci s kraja prošle godine pokazuju da je u Hrvatskoj udeo obnovljivih izvora u ukupnoj potrošnji energije bio 15,1 posto, dok se procenjuje da će na kraju ove godine biti 15,8 posto.

    Novim planom država želi da ostvari obavezu od 20 odsto prvenstveno podsticanjem realizacije projekata malih hidroelektrana, biomase i biogasa, jer ti projekti, kako se tumači, imaju najveće efekte na privredu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE