Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Podrška nezaposlenim ženama na jugu Srbije

    Evropska unija i Vlada Švajcarske dodeliće kroz program EU-Progres 40.000 evra nepovratnih sredstva za zapošljavanje žena u dvadesetak najsiromašnijih opština na jugu Srbije, saopšteno je danas iz EU-Progresa.

    Predstavnik Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU-Progres Petar Janjatović kazao je da će biti obuhvaćene i opštine Topličkog okruga u kojima je stopa nezaposlenosti žena veoma visoka.

    Prema njegovim rečima, novčanu podršku dobiće sve nezaposlene žene koje imaju valjani program za pokretanje samostalnog posla.

    Janjatović je kazao da će njihovi projekti biće podržani sa najmanje 1.500 evra, dok je najviše novca, 4.000 evra, planirano za nabavku mašina, opreme i ostalih trajnih dobara potrebnih za obavljanje neke delatnosti.

    Da bi im sredstva bila odobrena, nezaposlene žene, koje su u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje najmanje tri meseca u kontinuitetu treba da dostave po jedan projekat za pokretanje posla u oblasti proizvodnje i usluga do 28. oktobra.

    Janjatović je kazao da će osim te podrške EU-Progres dodatno finanasirati još 20 prijekata opštinskih saveta za rodnu ravnopravnost sa po 2.000 evra.

    Ta pomoć se odnosi na unapredjenje učešća žena u donošenju odluka na lokalnom nivou, njihovog ekonomskog osnaživanja i poboljšanja nivoa njihove zdravstvene zaštite.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE