Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sabotaža ili montaža mosta Zemun – Borča?

    Međusobne optužbe Kineza koji rade na mostu Zemun – Borča i domaćeg podizvođača Ratko Mitrović-niskogradnja koji je angažovan na pristupnim putevima, ne jenjavaju.

    I dok kineska kompanija CRBC ističe da je na mostu preostala još trećina posla da se uradi, a da je na pristupima urađeno tek 18,5 odsto radova, iz srpskog preduzeća objašnjavaju da ih azijska kompanija sabotira.

    Ne plaćaju završene radove i čine sve da nas uspore kako bismo probili rok, a oni naplatili odštetni zahtev od Srbije zbog kašnjenja, nezadovoljni su domaći neimari.

    Radovi se plaćaju samo kineskoj firmi, a ne srpskom podizvođaču i time se zaustavlja ceo lanac domaćih firmi koje učestvuju u projektu, a koje same finansiraju gradnju.

    Trudimo se da dodatnim angažovanjem ljudi i radom u dve smene nadoknadimo kašnjenja. To ne odgovara kineskom partneru jer ne može da ispostavi odštetne zahteve zbog probijanja rokova.

    U direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju kažu da domaće firme rade po planu i da su radovi odmakli do 15. kilometra. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE