Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zrenjaninski Mecaplast širi proizvodnju

    Kompanija Mecaplast u Zrenjaninu, čiji je najveći deo proizvodnje plastičnih delova za automobile namenjen za ugradnju u nova vozila u fabrici Fiat automobili Srbija, planira da proširi proizvodnju i uposli još radnika.

    Pogoni u Zrenjaninu su otvoreni pre godinu dana, proizvodnja stabilizovana na 650 automobila na dan uz 210 zaposlenih radnika, a cilj je da se do 2015. godine proširi pogon i zaposli do 250 radnika, istakao je direktor Hapet Agobijan, prilikom posete  bivšeg mistra finansija i privrede Srbije Mlađana Dinkića.

    Uložili smo mnogo u proizvodnju, u ljude, i nastavljamo dalje. Fiat je zadovoljan, mi smo zadovoljni i u budućnosti planiramo proširenje fabrike i pronalaženje drugih kupaca u auto industriji, rekao je Agobijan novinarima.

    Prema rečima Dinkića, zahvaljujući automobilskoj industriji Srbija će imati privredni rast i Vlada mora da nastavi da podstiče automobilsku industriju.

    Puno mladih nema posao i zato treba učiniti sve da mladi dobiju posao i ujedno penzioneri imaju budućnost jer se od plata plaća penziono osiguranje, rekao je on.

    Dinkić je u Zrenjaninu posetio i kompaniju Gomeks gde je istakao da je ta kompanija, koja se bavi trgovinom i zapošljava više od 1.000 radnika, na dobar način povezala poljoprivrednu proizvodnju, koja je velika šansa Vojovodine, sa distribucijom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE