Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nokia nestaje sa tržišta?

    Microsoft polako privodi kraju preuzimanje vredno sedam milijardi dolara – poslovanje Nokie u oblasti mobilnih telefona i tablet uređaja. Kada se akvizicija završi, brend koji je već godinama sinonim za mobline telefone preći će u potpunosti u ruke Microsofta.

    Nekadašnji izvršni direktor Nokie Stephen Elop, sada na čelu Microsoft devices odeljenja, kaže da nije isključeno da kroz deset godina ne bude više telefona pod imenom Nokia. Prvi Windows tablet, Lumia 2520, kao i phalbet pametni telefon iz Lumia serije, koji su predstavljeni ove nedelje u Abu Dabiju, mogu biti poslednji koji će nositi ime poznatog brenda. Kompanije se još uvek nisu dogovorile oko nastupa na tržištu ovih uređaja, a kako je Elop naglasio u intervjuu Telegraphu, postoji mogućnost da umesto oznake Nokia nose naziv Lumia.

    „Još uvek se nismo odlučili za dominantan brend kada su u pitanju pametni telefoni. Treba ispistati na šta korisnici najbolje reaguju“, istakao je Elop.

    Microsoft će najverovatnije prestati da razvija tablet liniju Lumia brenda, kako oni ni bi bili konkurenti Surface uređajima, koji su već dosta dugo na tržištu.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE