Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zastava oružje ponovo na svetskom tržištu

    Svečanom akademijom i dodelom priznanja zaslužnim firmama i pojedincima, fabrika Zastava oružje obeležila je danas 160. godinu postojanja koju, kako se čulo, prate povećana uposlenost kapaciteta i veliko interesovanja kupaca iz inostranstva.

    Prethodnih desetak godina ukazuju na to da smo u potpunosti uspeli da se vratimo na svetsko tržište, rekao je direktor Zastava oružja Rade Gromović i naveo da fabrika izvozi u više od 50 zemalja, da je prisutna na svim kontinentima.

    Prema njegovim rečima, fabrika je u ovoj godini iz sopstvenih sredstava u u opremu investirala 1,2 miliona evra, a do kraja godine će, uz pomoć vlade Srbije i poslovnih banaka, uložiti šest miliona evra u kupovinu najmodernijih numeričkih mašina, u savremenu opremu za termičku obradu, kao i u sanaciju opreme za izradu cevi.

    General Bojan Zrnić je rekao da je Zastava oružje bila začetnik i rasadnik inženjersko-tehničke misli i kadrova, te da je, kako je ocenio, generator ukupnog društvenog i kulturnog razvoja čitavog regiona.

    Vlada i Ministarstvo odbrane će Zastavi i drugim preduzećima odbrambene industrije pružiti punu podršku kroz aktivnosti sprovođenja potpune finansijske konsolidacije i reindustrijalizacije, kako bi osvojila nove proizvode i tehnologije i bila profitabilna, rekao je Zrnić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE