Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đilas: Ciklus potpunog kraja

    Prema mišljenju predsednika najveće opozicione stranke u Srbiji, sledeće godine će doći do pada BDP, otpuštanja i do "ciklusa potpunog kraja". Dragan Đilas ne vidi rešenje u smanjenju plata i povećanju poreza, kao ni u avionu Air Serbia, odnosno u aktuelnoj Vladi.

    "Ljudi kažu da ćemo sledeće godine porasti. Kako? Ove godine smo porasli zbog Fiata i poljoprivrede, sledeće godine ide ciklus potpunog kraja", kazao je prvi čovek Demokratske stranke gostujući na TV Prva.

    Prema njegovim rečima, Srbija može da izađe iz krize ako se fokusira na poljoprivredu, energetiku i obrazovanje, kao i da mere Vlade Srbije neće poboljšati životni standard građana.

    Kako mislite da izvučete zemlju iz krize, time što ćete da slikate avion Air Serbia star osam godina i iznajmljen na lizing?, kazao je predsednik DS.

    On je ocenio da smanjenje plata u državnoj administraciji i povećanje poreza neće dovesti do napretka u Srbiji, a da sadašnja Vlada Srbije "nema ideje" da privuče strane investicije.

    Plate i penzije mogu da seku Amerikanci, Nemci, čak i Grci. Mi ne možemo da sečemo plate i penzije jer više nemamo šta da sečemo, kazao je Đilas.

    Predsednik DS je ponovio da se zalaže za osnivanje razvojne banke Srbije, kao i da se protivi prodaji kompanije PKB čije je rukovodstvo, kako kaže, smanjilo dug ove firme sa 70 na 30 miliona evra. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE