Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svaki treći smartphone je Samsungov

    Južnokoreanska kompanija Samsung potvrdila je u trećem kvartalu vodeću poziciju na globalnom tržištu "pametnih" telefona, prešavši prag od 35 odsto tržišnog učešća, dok je aktivnost Apple u istom periodu opala, objavio je istraživački centar Strategy Analiytics.

    Prema ovoj studiji, svaki treći smartfon na tržištu je Samsungov, a u periodu juli-septembar kompanija je prodala rekordan broj od 88,4 miliona "pametnih" telefona, što je rast od 55 odsto u odnosu na isti period prošle godine, preneo je švajcarski list 24 sata.

    Tržišno učešće južnokoreanske grupacije, inače lidera u proizvodnji mobilnih telefona svih kategorija, u ovom kvartalu je dostiglo 35,2 odsto, prema 32,9 odsto u trećem tromesečju 2012.

    Apple je u posmatranom periodu povećao prodaju za 26 odsto, na 33,8 miliona jedinica, dok je tržišni rast bio 45 odsto. Na taj način, učešće na tržištu kaliforinijskog proizvođača opalo je na 13,4 odsto, sa 15,6 odsto u istom kvartalu 2012.

    Međutim, Apple bi mogao da poveća svoju aktivnost u četvrtom tromesečju zahvaljujući prodaji novih modela iPhone, navodi se u istraživanju.

    Američka informatička kompanija Apple je već objavila da je u trećem tromesečju zabeležila novi pad neto profita, treći kvartalni zaredom, dok je kineski Huawei ostvario najznačajniji rast, sa 12,7 miliona prodatih jedinica, što je 67 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE