Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Djukov: Srbija u Gazpromneftu dobila pouzdanog partnera

    Predsednik Izvršnog odbora Gazpromnefta Aleksandar Djukov izjavio je u Beogradu da je Srbija u toj ruskoj kompaniji dobila pouzdanog partnera za razvoj energetskog sektora.

    Kako je saopštila Naftna industrija Srbije (NIS), Djukov je to rekao u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, sa kojim je razgovarao o razvoju NIS-a, čiji su najveći akcionari Gazpromneft i Vlada Srbije.

    "Mi cenimo konstruktivnu saradnju s našim srpskim partnerima, i naš zajednički rad donosi dobre rezultate. U poređenju sa 2009. godinom proizvodnja u NIS-u povećana je dva puta, udvostručen je obim poreskih davanja kompanije u budžet Srbije, aktivno se razvijaju
    inostrani projekti", rekaao je Djukov.

    Kako je istakao NIS namerava da nastavi s jačanjem pozicija na Balkanu i u ekonomiji Srbije. Strategija te naftne kompanije do 2020. godine, kako je rekao Djukov, predviđa rast proizvodnje za više od dva puta i povećanje obima prerade nafte i prometa naftnih derivata
    do pet miliona tona godišnje.

    Na sastanku Nikolića i Djukova, navodi se u saopštenju, obe strane su pozitivno ocenile proizvodne i finansijske rezultate rada kompanije.

    Ističe se da su se sagovrnici složili da su prioriteti NIS u srednjoročnoj perspektivi dalja modernizacija postrojenja kompanije, primena savremenih tehnologija, širenje resursne baze i razvoj maloprodajne mreže na Balkanu, uključujući i mrežu pod brendom Gazprom.

    Na sastanku Nikolića i Djukova bilo je reči o tome da je važan uslov za uspešan razvoj NIS očuvanje stabilnog poreskog režima i pronalaženje rešenja u saradnji sa Vladom Srbije, kako bi se realizovale obaveze velikih potrošača.

    Foto: nis.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE