Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić `primirio` radnike FAP

    Radnici FAP neće više blokirati prugu, primiće platu, rešiće problem knjižica, a za posrnulog giganta treba naći strateškog partnera, rezultat je posete Priboju vicepremijera Aleksandra Vučića, koji je u taj grad došao sa jednim od direktora Mercedesa.

    Dogovoreno je da se radnicima do utorka isplati jedna plata, reši overa knjižica, a do 1. marta 2014. trebalo bi da dobiju minimalac i zaostale plate, rekao je Vučić posle razgovora sa predstavnicima štrajkača, rukovodstva fabrike i opštine.

    Rekli smo radnicima im da ne idu više na prugu i prihvatili su to kao grešku, rekao je Vučić i ponovio da država nema novca za bacanje. Prema njegovim rečima, sada postoje napori da se pronađe strateški partner.

    Dogovorili smo formiranje radne grupe u kojoj će biti predstavnici Ministarstva privrede, finansija, u kojoj ću biti i ja, zatim predstavnici radnika, poslovodstva FAP, Mercedesa, koji su bili u Priboju na moj poziv, rekao je Vučić.

    Vučić je rekao da je radnicima poručio da više ne možemo da trpimo da imamo firme koje samo troše novac, a ne zarađuju, dodajući da, ako hoće da rade, onda imamo šansu da nešto napravimo.

    Ja sam im rekao istinu, nema onolikih plata, primate minimalac, za koji imate da se trudite, rekao je Vučić koji smatra da FAP može da bude uspešna i profitabilna kompanija, a da treba naći strateškog partnera da napravi biznis plan koji je održiv.

    Mi hoćemo da FAP bude zdrava kompanija, ocenio je prvi potpredsednik vlade, sa kim je u Priboju bio i jedan od direktora Mercedesa Ralf Jirgen Zejerlen.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE