Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rekordna proizvodnja struje u Đerdapu

    Od januara do seprembra, Hidroelektrana Ðerdap 1, koja obezbeđuje petinu struje u Srbiji, proizvela je skoro šest i po milijardi kilovat-sati električne energije, čime je već premašen plan proizvodnje za celu 2013.

    Ove godine beleži se rekordna proizvodnja, a pored povoljne hidrološke situacije, dobrim rezultatima doprinosi i revitalizacija hidroagregata koja je počela u septembru 2009. godine.

    Plan proizvodnje za 2013. bio je pet milijardi i 350 miliona kilovat-časova električne energije. Taj plan smo premašili i već sada smo stigli do 101 odsto, izjavio je Tanjugu direktor HE Ðerdap Ljubiša Jokić.

    Završena je revitalizacija agregata četiri i šest, a 1. novembra počeli smo i remont trećeg agregata. Hidroagregat broj četiri pušten je u rad 30. septembra, a pri kraju je i remont prevodnice na Dunavu, na kojoj će se od 20. novembra nastaviti propuštanje brodova.

    Prema njegovim rečima, do kraja godine će najznačajniji posao biti remont agregata broj pet, a cilj je da se svi radovi završe do kraja 2014. godine.

    Revitalizacijom svih šest agregata koja bi trebalo da se završi za šest godina, HE Ðerdap dobija veću sigurnost i proizvodnju sa rastom od 10 odsto. Ceo posao vredan je 168 milona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE