Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radulović: Do kraja novembra izvršiti procenu i popis imovine

    Ministar privrede Saša Radulović poručio je danas u Kruševcu da do kraja novembra mora biti popisana i procenjena imovina preduzeća u restrukturiranju, kao i da se obračunaju sve obaveze sa kamatom kako bi se ta preduzeća u 2014, godini sa čistim bilansima postavila na zdrave noge.

    "Ko to od rukovodstva ne izvrši, po novom Zakonu o privatizaciji, biće smenjen", rekao je Radulović posle sastanka sa predstavnicima rukovodstva i sindikata preduzeća u restukturiranju iz Kruševca.

    On je pojasnio da bi procene trebalo da obave komisije preduzeća sa sudskim veštacima, a ne kako je naveo, neke konsultanske firme iz Beograda.

    Radulović je napomenuo da će se investitori javiti onda kada imaju "čisto" preduzeće i ukoliko postoje ugovoreni poslovi i planovi za budućnost.

    " Cilj je da preduzeća postavimo na zdrave noge, a ne da ih rasprodamo, gurnemo u stečaj, da utvrdimo i tačan socijalni program za radnike tako da takve čista preduzeća početkom 2014. godine uđu u privatizaciju i nađu dobrog kupca", objasnio je ministar privrede.

    On je dodao da će preduzeća koja imaju dobar proizvodni program dobiti podršku države za finansiranje konkretnih projekata.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE