Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milo obećava tri bolje godine

    Možemo reći da su pred nama tri bolje godine, kada je u pitanju ekonomski rast i ukupan društveni razvoj naše države, poručuje premijer Crne Gore Milo Đukanović i najavio da KAP uskoro ide na oglas, a zainteresovanih već ima.

    Za imovinu Kombinata aluminijuma (KAP), za čiju prodaju će uskoro biti raspisan oglas, već ima zainteresovanih, saopštio je Đukanović ističući da je interesovanje u ovoj fazi veće od onog kada se oglašavala prodaja Željezare.

    Tako da očekujem da ćemo dobiti novog investitora u KAP i da će se Vladine projekcije očuvanja aluminijumske industrije, sa perspektivom njene diverzifikacije, kroz prerađivačke programe ostvariti, rekao je Đukanović u Beranama.

    On nije imao poseban komentar na blokadu izvoza u KAP. Vlada je jasno definisala formulu rešavanja problema u KAP. Ono što se sada događa je jedna procedura, koja je uobičajena za kompaniju koja je u bankrotu.

    Radnici KAP su legli ispred kapije, ali ih je policija silom podigla i uklonila, dok oko 10 kamiona natovarenih aluminijumom nisu izašli iz kruga fabrike, pišu Vijesti.

    Očekujemo da se uskoro proceni imovina i da stečajni upravnik oglasi prodaju te imovine, kazao je Đukanović koji smatra da je Crna Gora tešku godinu privela kraju i da se može reći da je konsolidaciju javnih finansija dobro obavljena.

    "Možemo reći da su pred nama tri bolje godine, kada je u pitanju dinamiziranje ekonomskog rasta i razvoja i ukupan društveni razvoj naše države", naveo je Đukanović.

    Govoreći o investiciji Azerbejdžanaca u Kumboru, on je kazao da investitor ima informaciju o raspoloživoj radnoj snazi Crne Gore, posebno na severu, podsetivši da će biti zaposleno između pet i sedam hiljada ljudi.

    Obilazeći gradilište puta Berane-Lubnica-Kolašin, Đukanović je ocenio da je izgradnja ovog puta jedna od najvažnijih pretpostavki za korišćenje turističkih potencijala Berana, ali i šire.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE