Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Još pet uhapšenih u aferi `Agrobanka`

    U nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba u Agrobanci, policija uhapsila pet osoba osumnjičenih da su zloupotrebili službeni položaj i naneli štetu toj banci od dva miliona i 400 hiljada evra.

    Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, uhapšeni su vlasnik preduzeća Panto market i većinski vlasnik povezanih firmi Živinoprodukt, Žitopromet, Kraljevačka industrija mesa, Pantomarket stočar i Panto grup doel P. V., odgovorno lice Živinoprodukta V. R., sudski veštak B. R. i predsednik kreditnog odbora i član IO Agrobanke, B.P. i B. Z. Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i predsednik Upravnog odbora Živinoprodukta N. N.

    Postoje osnovi sumnje da je P. V. uz pomoć ostalih osumnjičenih tokom decembra 2010. godine u ime preduzeća Živinoprodukt podneo zahtev Agrobanci za dodelu kratkoročnog kredita od 254.926.560 dinara.

    Kao garancija da će kredit biti vraćen, u zalog je data imovina preduzeća Živinoprodukt, koju je sudski veštak procenio na 517.430.870 dinara, dok je Poreska uprava u Vranju tu imovinu procenila na 117.000.000 dinara.

    Postoje osnovi sumnje da su sredstva odobrena ovim kreditom iskorišćena za namirenje obaveza preduzeća kojima je upravljao osumnjičeni P. V. prema Agrobanci, navodi se u saopštenju MUP.

    Otplata kredita koji je uzeo osumnjičeni P. V. nije otpočela, a privredno društvo Živinoprodukt se nalazi u postupku stečaja.

    Na ovaj način osumnjičeni su omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi privrednim društvima kojima je upravljao osumnjičeni P. V. od dva milona i 400 hiljada evra, na štetu Agrobanke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE