Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novo gorivo koje štedi i čuva motor

    Naftna kompanija Lukoil Srbija od sledeće nedelje na srpsko tržište uvodi novo ekološko gorivo, koje omogućava uštedu u potrošnji goriva od oko 24 odsto.

    Reč je o dve nove vrste naftnih derivata ECTO diezel i benzin ECTO plus, koje odgovaraju zahtevima evro 5 standarda, najavio je zamenik direktora Lukoila za komercijalne poslove Roman Jaroslavski, dodajući da će se u početku novo gorivo prodavati na 50 benzinskih stanica Lukoila u celoj Srbiji.

    ECTO dizel ima poboljšane radne i ekološke karakteristike u odnosu na običan dizel i doprinosi smanjenju potrošnje goriva, poboljšanju rada motora, smanjenju buke i vibracija, produženju roka zamene motornog ulja.

    Taj dizel odgovara, kako najnovijim, tako i starijim modelima vozila sa različitim tipovima motora, a moguće ga je mešati i sa običnim dizelom, rekao je Jaroslavski.

    Benzin ECTO plus, kako je naveo, ima poboljšane eksploatacione mogućnosti koje doprinose smanjenju potrošnje, zaštiti motora i životne sredine.

    ECTO goriva su proizvedena po savremenoj tehnologiji, imaju poboljšane radne karakteristike, a kvalitet je potvrđivan u različitim nezavisnim istraživačkim centrima u Rusiji i Evropi, kao i na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE