Novo gorivo koje štedi i čuva motor - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Novo gorivo koje štedi i čuva motor

  Naftna kompanija Lukoil Srbija od sledeće nedelje na srpsko tržište uvodi novo ekološko gorivo, koje omogućava uštedu u potrošnji goriva od oko 24 odsto.

  Reč je o dve nove vrste naftnih derivata ECTO diezel i benzin ECTO plus, koje odgovaraju zahtevima evro 5 standarda, najavio je zamenik direktora Lukoila za komercijalne poslove Roman Jaroslavski, dodajući da će se u početku novo gorivo prodavati na 50 benzinskih stanica Lukoila u celoj Srbiji.

  ECTO dizel ima poboljšane radne i ekološke karakteristike u odnosu na običan dizel i doprinosi smanjenju potrošnje goriva, poboljšanju rada motora, smanjenju buke i vibracija, produženju roka zamene motornog ulja.

  Taj dizel odgovara, kako najnovijim, tako i starijim modelima vozila sa različitim tipovima motora, a moguće ga je mešati i sa običnim dizelom, rekao je Jaroslavski.

  Benzin ECTO plus, kako je naveo, ima poboljšane eksploatacione mogućnosti koje doprinose smanjenju potrošnje, zaštiti motora i životne sredine.

  ECTO goriva su proizvedena po savremenoj tehnologiji, imaju poboljšane radne karakteristike, a kvalitet je potvrđivan u različitim nezavisnim istraživačkim centrima u Rusiji i Evropi, kao i na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE