Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SIEPA: Lažne optužbe i mobing

    Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA saopštila da se prema njoj sprovodi institucionalni mobing Ministarstva privrede i da očekuje da o njenoj sudbini odlučuje Vlada Srbije, a ne ministar Saša Radulović.

    Agenciju nije osnovao Radulović već Vlada Zorana Đinđića, te će Vlada Srbije biti ta koja će odlučiti da li joj je ona i
    dalje potrebna, ističe SIEPA u saopštenju.

    Ukazano je da se od početka mandata ministra Radulovića prema toj agenciji sprovodi institucionalizovani mobing Ministarstva privrede, koji je isplivao u javnost pošto je SIEPA u sredu uputila dopis premijeru i vicepremijeru, u kome ih obaveštava o blokadi 22 investitora koje vrši Ministarstvo privrede.

    Od tada, kako je istaknuto u saopštenju, "ministar i njegovi savetnici izlaze u javnost i lažno optužuju Agenciju za razna dela koja ne odgovaraju istini".

    Pročitajte i>>>Gasi se SIEPA, a investitori ostaju bez podsticaja

    SIEPA je istakla da, pored privlačenja stranih investitora, radi i na promociji izvoza domaće privrede i da je jedina institucija Srbije koja godišnje organizuje po 20-tak sajamskih nastupa izvoznika u svetu i da pomaže državi u podizanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća.

    Svetska banka je tu agenciju, kako je istaknuto, svrstala u grupu od osam najboljih agencija te vrste na svetu, pri čemu takve agencije imaju i najrazvijenije zemlje poput SAD, Švedske, Nemačke, Japana.

    Nadamo se da će razum preovladati u Vladi Srbije, te da će najnoviji pokušaj destrukcije Saše Radulovića biti odbačen, navela je SIEPA u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE