Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mišković: Nisam kriv, ne razumem optužnicu

    Na početku suđenja u Specijalnom sudu, vlasnik Delte Miroslav Mišković negirao optužbe da je sa saradnicima oštetio putarska preduzeća za više miliona evra, uz konstataciju da "ne razume optužnicu". Krivicu odbacili i ostali optuženi.

    Mišković je optužen da je, sa još deset osoba, oštetio preduzeća za puteve za gotovo 17 milijardi dinara, a državni budžet za 472 miliona dinara. Na optuženičkoj klupi su i vlasnik Mera investa Marko Mišković i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković.

    Na više od 120 strana optužnice opisane su zloupotrebe koje se stavljaju na teret MIškoviću i njegovim saradnicima.

    Ističući da ne razume za šta je odgovoran, Miroslav Mišković je negirao optužbe. Prema njegovim rečima, sebe ne može da prepozna ni u jednom delu optužnice i ne razume zašto je optužen.

    Krivicu su, takođe, odbacili i Đurašković, Marko Mišković, kao i ostali optuženi. Suđenju je prisustvovala i delegacija od pet stranih posmatrača, koje je došla na zahtev Miškovićeve odbrane.

    Miškovićev advokat Zdenko Tomanović rekao je za RTS da su posmatrači posle ročišta konstatovali da se suđenje odvija na najvišem nivou.

    U nastavku suđenja, koje je zakazano za petak, planirano je da optuženi detaljno iznesu svoje odbrane, a teško je proceniti koliko će to trajati.

    Prema rečima predsednika sudskog veća Vladimira Vučinića, ovaj predmet već sada ima oko 10.000 strana. U spisima se, između ostalog, nalaze izjave koje su optuženi davali u istrazi, a tu su brojna veštačenja i ugovori.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE