Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Džabe dobri pokazatelji, ako su džepovi prazni

    Vlada mora što pre da krene u rešavanje teške ekonomske situacije ili da se raspišu novi parlamentarni izbori, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić koji se, pritom, protivi ukidanju podsticaja i gašenju SIEPA.

    Imamo dobre makroekonomske pokazatelje za prvih osam ili devet meseci ove godine, ali to ne vredi ništa, jer ljudi to ne osećaju po svom džepu, rekao je Ljajić, gostujući u programu Radio televizije Vojvodine.

    "Zato mora da se preseče i kaže: idemo da rešavamo te probleme, tako što određujemo prioritete i tako što ulazimo u reforme, što boli, ali se mora ili se ide na izbore, pa se formira vlada sa stabilnom većinom", jasan je Ljajić.

    Ljajić se posebno osvrnuo na najave gašenja subvencija preduzećima i ukidanja nekih državnih institucija. Ukidanjem subvencija, kako je naveo, otklanjamo jednu važnu kariku, motiv za dolazak stranih investitora u zemlju.

    Strani inevstitori neće da ulažu novac zato što vole Srbiju., već zato što imamo jeftinu radnu snagu, što dajemo subvencije za zapošljavanje, što imamo Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusima, predočio je on.

    Ljajić je rekao da SIEPA treba da se preformuliše, reorganizuje ili da bude poseban sektor u okviru Ministarstva privrede.

    Ne možemo mi da osporimo da je važno da pomognemo naše izvoznike. Ne možemo da ukinemo instituciju, hajde da menjamo čoveka koji je tu instituciju vodio ako je loše vodio, zaključio je Ljajić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE