Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Klasteri: Ingorišemo domaći IT potencijal

    Ne postoji dosledna državna politika o razvoju informacione tehnologije, upozorio je direktor IKT klastera Milan Šolaja i optužio Vladu Srbije da svojim aktivnostima ugrožava domaći IT sektor.

    Šolaja je rekao da je IKT ranije poslao otvoreno pismo premijeru Ivici Dačiću, u kojem je ukazao na manjkavosti u pristupu državnog vrha razvoju domaćeg IT, koji karakteriše "potpuno ignorisanje domaćih potencijala".

    Aktivnosti Vlade Srbije praktično destabilizuju i podrivaju domaći IT sektor, rekao je Šolaja i dodao da iz Vlade Srbije nije stigao nikakav odgovor na pomenuto pismo.

    On je u razgovoru sa vojvođanskim sekretarom za privredu Miroslavom Vasinom ocenio da domaći IT sektor, prvenstveno softverska

    IT industrija, može da bude "zamajac srpske privrede", ali, na tom planu ne samo da se ne radi, nego se aktivno podrivaju i destabilizuju potencijali.

    Prema njegovim rečima, Srbija će šansu u tom sektoru imati još u toku jednog veoma ograničenog perioda i ako je ne iskoristi, sigurno je neće ponovo dobiti.

    Zato je neophodno da se što pre formira jasna vizija budućeg razvoja domaće IT industrije i odmah započne s aktivnostima ka sprovođenju takve vizije u delo, poručio je direktor vojvođanskog IKT klastera.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE